Kortblandare vid pokerspel

Det finns massor av bra tillbehör man kan ha när man ska spela poker hemma och en av dem är faktiskt en kortblandare. Att blanda leken ordentligt när man spelar är ju faktiskt ett stort och viktigt moment vid pokerspel. Blandar man manuellt så finns det ju en del nackdelar, och dem kan vara rätt stora.

När man blandar leken med en kortblandare så undviker man följande; korten blir inte slitna lika fort, naggade i kanterna och böjda. Det går inte att fuskblanda så att korten blandas till ens egen fördel. Man är säker på att korten blir blandade ordentligt och det tar betydligt kortare tid att blanda med en kortblandare än att blanda manuellt. Har man redan ett pokerset med marker, tärningar, duk och en riktig pokerkortlek så lovar jag att man förhöjer stämningen ännu mer med en riktig kortblandare också.

Andra tillbehör

Förutom kortblandare så finns det som sagt en hel del tillbehör om man inte vill spela med jordnötter som marker på det vanliga köksbordet. Man kan tillexempel köpa både marker och behållare till sina marker, på det sättet håller man enkelt koll på sina valörer och hur mycket man har etc. Dessutom kan man köpa en större behållare i plexiglas så att man enkelt kan ta med sig sina marker när man ska spela hemma hos någon annan än sig själv. Sedan finns det speciella knappar som man använder för att markera vem som är dealer i omgången, knappar som markerar vem som lägger stora och lilla mörkern i ett spel etc.

Det mesta går även att specialbeställa med egen design på, något för den verkligt inbitne spelaren. Det finns även speciella Kuperingskort som döljer när man kuperar korten så att ingen ska veta vad som ligger var. Dessutom kan du istället för att bara köpa en grön pokerduk, köpa ett riktigt pokerbord. De finns i flera storlekar, material och prisklasser, kanske är du en person som behöver kunna ställa undan pokerbordet på ett smidigt sätt, då finns det vikbara plastbord. Men det finns såklart lyxiga varianter i trä med drinkhållare och hela baletten. På Internet kan du helt enkelt hitta precis allt du behöver för att ha ett litet eget pokerrum hemma. Tänk bara på att det är olagligt att spela om pengar om man inte är på en lokal som har licens från svenska staten.